Keménytáblás könyvKeménytáblás könyv

A könyvek esetében háromféle kötéstípust különböztethetünk meg. Sima ragasztókötött, PUR ragasztott és keménytáblás könyvekről beszélhetünk.

A keménytáblás könyv elegáns, időtálló, jobban ellenáll az intenzívebb igénybevételnek, mint a sima ragasztókötött puhatáblás kötésű könyvek. Keménytáblás kötészet esetében a belív lapjait felvarrják és elől-hátul az ún. előzékkel ragasztják a kasírozott kemény táblához. Az előzék jellemzően 140 gr nyomatlan ofszet papír, de lehet ettől eltérő, nyomott is. A tábla általában 2-2,5 mm-es szürkelemez, a kasírung lehet papír alapú, de akár vászon vagy műbőr is. A gerinc lehet egyenes, vagy gömbölyített. Az oromszegő jellemzően fehér, de lehetőség van színes oromszegő választására is, illetve keménytáblás kötés esetén jelzőszalaggal is el tudjuk látni a könyveket. Keménytáblás könyv esetében jellemző még az envelop (védőborító) használata, mely jellemzően 150-200 gr közötti nyomott füles lap, mely a kasírozott táblát védi.

Felületkezelés: mindhárom kötéstípus esetében jellemző a fényes vagy matt felületfóliázás, részleges UV lakkozás, prégelés vagy a dombornyomás. Erős festékterhelés esetén javasoljuk a bellapok ofszet gépi lakkozását a lehúzódás elkerülés érdekében.

 

 

Ajánlatkérés
Vissza az előző oldalra!

Palatia Nyomda és Kiadó Kft. - Magyar