Felületkezelés

Mindenki szereti a tartós dolgokat, ezért megvédjük dolgainkat. Nincs ez másképpen a nyomdai termékekkel sem.
Megrendelőink általában hosszú távra terveznek, ezért szokták kérni is, de mi is javasolni szoktuk a különféle felületvédelmi megoldásokat.
A rövid ideig használt termékek is eladhatóbbak lesznek egy jól megválasztott felülettel, például egy magazin esetében a borítót fényes fóliázva feltűnőbb lesz, mint nélküle.

A nyomdában az alábbi megoldásokat ajánljuk:

  • ofszet lakkozás (matt, fényes, extra fényes kivitelben)
    Az ofszet lakkokat a nyomás során, speciális festékként visszük fel az ívekre. Nem túl hivalkodó és száradás után ugyanúgy feldolgozható az ív, mint egy nem lakkozott. Előnye, hogy termék minden oldalán lehet alkalmazni grammsúlytól függetlenül, nem lesz tőle vastagabb az ív. Hátránya, hogy a mázolatlan papírokon a nedszívó hatás miatt nem tud érvényesülni, így ebben az esetben nem ajánlott.
  • meleg fóliázás (matt, fényes, struktúr és soft touch fólia)
    Elnevezésével ellentétben a kész termék nem lesz forró, csupán csak a felületre felhelyezés módját takarja, ugyanis egy forró henger segítségével "vasaljuk" rá az ív egyik oldalára a fóliát, bizonyos esetekben mindkét oldalára (pl. névjegyek). Minden esetben egy nagyon vékony, átlátszó műanyag fólia az alapanyag. Előnye a lakkozáshoz viszonyítva a fokozott mechanikai ellenállóképesség, a felületen mindig látható, érzékelhető. Hátránya, hogy csak bizonyos grammsúly felett alkalmazható. Vastagabbá teszi az ívet, ezért inkább kis terjedelmű termékek (pl. meghívó, névjegy) minden oldalán és nagy terjedelmű kiadványok (pl. könyv, magazin) borítóján szokták alkalmazni. A struktúrált felületű papírokon nem vagy csak megkötésekkel alkalmazható.
  • laminálás (fényes lamináló fóliával)
    Speciális esetekben (pl. étlap, törzsvásárlói kártya) igényként merül fel a nyomatok vizhatlanná tétele. Erre jelenthet megoldást a laminálás, mely eljárás során a méretre vágott lapokat két előre gyártott vastagabb fólia közé tesszük és a laminálógép segítségével lezárjuk a széleket. A lamináló fóliák vastagok, ezért még a vékony papírokat is merevvé teszi. Ebből fakad a hátránya is, mert a merev lapokat csak néhány kötészeti megoldással lehet összefűzni (gyűrűs mappa, kötészeti csavar).

Ajánlatkérés

Név * 
Email * 
Telefonszám  
Üzenet * 
* 

Elolvastam és elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót.


Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Tar József

Tar József

nyomdavezető

+36 30 300 3534
info##kukac##palatia.hu

Baranyai Zoltán

Baranyai Zoltán

csoportvezető – gépterem

+36 300 105 105
gepterem##kukac##palatia.hu

Polgár Evelin

Polgár Evelin

gyártás-előkészítő

+36 300 105 207
polgar.evelin##kukac##palatia.hu
ctp##kukac##palatia.hu

Nagy Tamásné Mari

Nagy Tamásné Mari

gyártás-előkészítő

+36 300 105 205
nagyne.mari##kukac##palatia.hu
ctp##kukac##palatia.hu