Felületnemesítés

felületnemesítés

A terméket a csomagolása adja el. Legyen szó egy dobozról vagy egy könyv borítójáról, az a célja, hogy kitűnjön a többi közül. Ebben van segítségünkre a felületnemesítés eszköztára.

A mi eszköztárunkban is több lehetőség lapul, melyeket akár önállóan, akár egymással vegyítve is lehet alkalmazni a nyomdai ívek küllemének kiemeléséhez:

  • UV formalakkozás
   Szitázással kerül az ív előre eltervezett részeire magas fényű átlátszó lakk, így kiemelve a fontosabb design elemeket. Kivitelezés szempontjából célszerű matt felületre felvinni (általában matt fólia), mert így nagyobb lesz a kontraszt a matt és a fényes felületek között. Legtöbbször fotók, címek kiemelésére használjuk, de egyszínű nyomat fölött is használható mintázat kirajzolására.
  • prégelés
   Katalógusból többféle fémes vagy hologrammos fóliából választva lehet egyedi mintát alkotni az ív felületére, mely a tervezett helyeken fémesen fog csillogni. Itt is sokat jelenthet a felület előkészítése matt fóliával. Fontos, hogy a fóliák nem minden esetben átlátszóak, ezért kitakarják az alattuk lévő nyomatot.
  • dombornyomás
   Lényege benne van a nevében. Klísé segítségével a papíron egyik irányba domborodó formát alakítunk ki. Segítségével Braille-írással láthatunk el egy címkét, vagy vastag kartonlemezből készült borítóba belenyomhatunk egy logót, esetleg egy évszámot.

 

Ajánlatkérés

Név * 
Email * 
Telefonszám  
Üzenet * 
* 

Elolvastam és elfogadom az Adatkezelési tájékoztatót.


Adja meg a képen látható biztonsági kódot: 

Tar József

Tar József

nyomdavezető

+36 30 300 3534
info##kukac##palatia.hu

Baranyai Zoltán

Baranyai Zoltán

csoportvezető – gépterem

+36 300 105 105
gepterem##kukac##palatia.hu

Patyi László

Patyi László

csoportvezető – CTP

+36 30 296 3094
patyi.laszlo##kukac##palatia.hu

Polgár Evelin

Polgár Evelin

gyártás-előkészítő

+36 300 105 207
polgar.evelin##kukac##palatia.hu
ctp##kukac##palatia.hu

Nagy Tamásné Mari

Nagy Tamásné Mari

gyártás-előkészítő

+36 300 105 205
nagyne.mari##kukac##palatia.hu
ctp##kukac##palatia.hu