Nyomdai előkészítés

pantone skálaAz előkészítési munka az első lépcsőfok azon folyamatban, míg a megszerkesztett grafikai Pdf állományból nyomtatott késztermék nem születik. Nyomdánk éppen ezért nagy hangsúlyt fektet az előkészítési folyamatokra, így a megrendelőinktől kapott nyomdai állományokat különféle szoftverek segítségével szakszerűen ellenőrizzük. Az ellenőrzés során tapasztalt esetleges hibákról kollégáink értesítik a megrendelőt, illetve a grafikusát. Ezen hibák elkerüléséhez készítettük az Anyagleadási tájékoztatónkat, mely segítséget nyújt a nyomdai PDF fájl paraméterezésében. Sikeres, hiba mentes ellenőrzés után a kilövésnek megfelelően elvégezzük a montírozást, majd az ofszet gyártásnál a nyomáshoz szükséges CTP lemezeket.

Színhelyes proof elkészítéséről Epson Sure Color P6000 típusú proof nyomtatónk gondoskodik. A digitális proof segítségével Ön a nyomtatás megkezdése előtt meggyőződhet arról, hogy a beállított színek megfelelnek-e az elképzelésének. A proof tehát valójában egy próbanyomat, amellyel a színhelyesség ellenőrizhető, de a technológiai különbözőségekből eredően teljes egészében nem egyezik meg a másik nyomdagépen készített végtermékkel, ezért nem tekinthető 100%-os mintának.

Nyomdánkban Megrendelőinknek lehetőséget biztosítunk a gépinduláson való részvételre is, vagyis az első nyomatok személyes szemrevételezésére. Ez valójában csak a színek ellenőrzésére szolgál, amennyiben bármi komoly, a nyomást érintő probléma derül ki a gépinduláskor, az komoly anyagi következményekkel jár (lemezcsere, gépállás miatti csúszás stb.).