Pályázati értesítő 2017

Széchenyi Terv logó

TERMELÉSI KAPACITÁSBŐVÍTÉS TÁMOGATÁSA VALÓSULT MEG A PALATIA KFT.-NÉL

A Palatia Nyomda és Kiadó Kft.-nél Uniós támogatásból termelési kapacitásbővítés támogatása valósult meg eszközbeszerzéssel. A Kft. célja a pályázat keretében megvalósuló fejlesztéssel a piaci részesedés megtartása, a nemzetközi versenyképesség növelése, a tevékenységének erősítése volt. A fejlesztés megvalósításához a Palatia Nyomda és Kiadó Kft. 94,03 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A Palatia Nyomda és Kiadó Kft. 1997-ben alakult, 100%-ban magyar tulajdonban lévő társas vállalkozás. A Kft. jellemzően Győr, Sopron és vonzáskörzetükben végzi munkáit. A Kft. színes katalógus és magazinjellegű kiadványok, puha és keménykötésű könyvek, nyomtatványok nyomdai előállítását végzi. Megalakulásuk óta a profit visszaforgatásának köszönhetően sikerült a térség egyik legjelentősebb nyomdaipari vállalkozásává fejlődniük.

Jelen projekt keretében termelési kapacitásbővítésre került sor, az alábbi eszközök beszerzésével: KAMA ProFold 74 hajtogató-ragasztó gép 1db, Horizon BQ-470PUR-2 ragasztókötőgép 1db, DUOBLADE késes kivágó berendezés 1db, KAMA ProCut 76Foil stancoló, felületnemesítő és p 1db, Zünd G3L2500 digitális kivágógép 1db, Konica Minolta bizhub Press C71cf digitális nyomdagép 1db, KOMFI Fullmatic 52 automata UV lakkozó 1db, Cartes CE 163 HHD melegfóliázó és stancoló berendezés 1db. A támogatott technológia fejlesztés a Kft. 9026 Győr, Viza u. 4. sz. alatti telephelyén valósult meg. A projekt befejezésére 2017. szeptember 27.-én került sor.

A hosszú távú fejlődéshez nélkülözhetetlen volt a fejlesztés megvalósítása, amely egyben a Kft. szolgáltatási színvonalának minőségi növekedését reprezentálja. A fejlesztés megvalósításához a Palatia Nyomda és Kiadó Kft. 94 028 777 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. Az uniós támogatás segítségével megvalósításra kerülő fejlesztésnek köszönhetően a Palatia Kft. hatékonyabban tudja a vevői igényeket kielégíteni, s a projekt kedvezőbb feltételeket teremt a termelési volumen, és az árbevétel növeléséhez.

A cégről bővebb információ található a www.palatia.hu internetes oldalon.

E-mail